• Kunststroom R-W

  30 september 2021

  Hoi allemaal,

  op 2 en 3 oktober ben ik met  een aantal nieuwe hoogdrukken (lino's) en diepdrukken (etsen) te vinden in de Gulickzaal van kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch. Een aantal hoogdruk-werken hebben een enigszins Japanse inslag, een opmaat voor de kimono-tentoonstelling, Deze is op 16-17 en 23-24 oktober in de Beggarden-kapel in Roermond.We zitten binnen, dus welkom in Herkenbosch.

  Lees meer >> | 17 keer bekeken

 • De finale van InBeeld2021

  27 juni 2021

  Afgelopen week bericht gekregen van plaatsing in de finale-tentoonstelling van de wedstrijd voor amateurkunstenaars in Belgisch en Nederlands Limburg. Uit ruim 400 inzendingen zijn 45 werken door een deskundige jury geselcteerd om te worden geexposeerd  in de ECI Cultuurfabriek te Roermond. Het werk dat ik heb ingezonden is het verraad van Corona .het thema Identiteit komt tot uiting in het niet-weten van de identiteit van de drager van het coronavirus bij een gezellig etentje en dat kan fatale gevolgen hebben. Ook Christus had een bedrieger erbij zitten tijdens het laatste Avondmaal, en dit gegeven is door Leonardo da Vinci vereeuwigd met een fresco in Milaan. Dit werk gezien hebbend spoorde me dit aan om de lino Het verraad te maken. Dit noemt men l'art pour l'art en is al door veel beroemde kunstenaars toegepast om een eigen visie te geven op een bestaand werk. Zoals u dus de eigentijdse invulling van het laatste avondmaal.

  bezoek eens de tentoonstelling, u zult verbaasd staan !!

  Lees meer >> | 50 keer bekeken

 • filozofie

  30 april 2021

  ich höb de gedachte nog ins laote gaon euver mien eige werk. Waorom?  Omdet ich zoë weinig vergeliekbaar werk zeen. Den dink ich, lik det aan mich?

  Mer ich bön sjpontaan in mien werke make. De tied dae bestaedj waerd aan ein werk, is omgekieërd evenredig mit de spontaniteit, of expressiviteit van det werk. Daorom zeen mien werke eenvoudig gecompliceerd.Om die raeje laot ich zoë vöël mögelijk weg, want den kump det waat euverblief, mieër toet zien rech.Kort gezag: naomate der minder steit, waerd de essentie van het resterende groeëter.

  Bekiek ut noe mer röstig zelf. 

  Lees meer >> | 96 keer bekeken

 • noe eksposisies

  28 maart 2021

  Höpelik kinne wae de Covid19-perikele achter ôs gaon laote en komme we weer in de tied det der kan waere geeksposeerdj.  Veurluipig sjteit  de kunsmertj van Vaols geplend op 17 en 18 juli,

  en in oktoaber ( 2 en 3 ) Kunststroom Roerdalen-Wassenberg.

  In Remunj doot ich mei aan ein groepsekspo euver 't thema Kimono. Die is op 16+17 en op 23+24 oktoaber in de Beggardenkepel aan de Zwartbroekstraot. 

  Lees meer >> | 134 keer bekeken

 • na de carnaval

  17 februari 2021

  zo , dat is weer geweest, en hoe ? Niks gezien, gehoord, en verder ook rustig. Gelukkig nog geen corona in de familie. Waar dit wel goed voor is : veel werk maken en van inspiratie overlopen. Er is al veel op de site gekomen de laatste weken , en er komt nog meer !

  Voorzichtig komen de eerste kunstmarkten weer met informatie binnen, zou het dan dit jaar kunnen ? Afwachten .

  op de 22ste weer een aantal nieuwe werken gepost. Hierbij enkele experimentele werken, die niet gestoken zijn, maar geboord met kleine boortjes uit de tandartspraktijk. Geen droge naald, maar droge boor dus. Ook een hoogdruk van de ets veldbleumke, waarbij de diep geëtste delen wit blijven en er dus een heel ander beeld ontstaat.

  Geneet d'r van !

  Lees meer >> | 148 keer bekeken

 • niej werk

  7 november 2020

  zoas belaof, vandaag niej werk der biej,  Onlangs is trouwes mien 4e fotobook klaor gekomme, woeë werke in sjtaon  gemaak in de tied tösse 2016 en 2020.

  Biej ut kriege van inspiratie sjpeelt auch de boetewaereldj  ein rol. Zoeë kwoom ich biej ut bepale van ein ontwerp veur ein thema-tentoënsjtelling  biej de Japanse prentkunst terecht. En waat ich dao auch fein aan vind, is de begeleiding van beeld mit tekst, haiku's en angere versvormen in Japan, mer veur mich telt den; ich gaon dr tekst biej zitte, om te zegke waat ich bedoel. Kiek mer nao de resultate.

  de expo van de harmonie geit definitief neet door!

  Lees meer >> | 199 keer bekeken

 • waat ein gedeuns dit jaor...

  4 november 2020

  jao waat ein gedeuns !  Dit jaor is bliekbaar mien lino-jaor.

  Ein aantal linoos zeen al geplaatsj, mer dao komme der nog ein hiel deil werke aan !

  Te exposere waar der dit jaor niks, en door miene gebraoke voot kos ich auch ein tied langk neet  werke, mer ich höb de sjaaj al ingehaoltj. Binnekort komme der weer eine haup nieje ! En det zeen allemaol lino's, want dao kos ich biej blieve zitte. Biej en in de werke zit weer veul symboliek, mer det weit gae al van mich. Dus..  ut kumptj !

  Lees meer >> | 171 keer bekeken

 • plannen voor 2020

  26 januari 2020

  en nog stieëg aan de gank. De ekspo in het ECI-gebouw waar sjoean, en gesjlaag. Wiejer...

  op 7 mieert is ein kunsmertj in Offebek aan de Keulsewaeg. Det is in ut gebouw van de sjoeal "greswaren" en waerd door de hermenie georganizeerdj. Doot ich auch mit. Marlou waar vreuger auch biej de hermenie, Yvonne trouwes auch. Begintj om 11 en geit toet 5 door.

  OP 18 en 19 luli is weer de kunstbeurs in Vaals. Kinse mich auch vinje. Net as op de Kunsroute Roerdalen-Wassenberg D. det is auch altied ein fijn wiek-end: 3 en 4 oktober .En tôssedoor bin ich altied te bereike thoës of in mien praktijkruumte, noe dus as atteljee in gebroek.

  wae zeen ôs !! Omdet d'r eine oppe site zitj te stjeure, noe gein rejaksies mögelik.

  Lees meer >> | 288 keer bekeken

 • weer aan de gank

  7 oktober 2019

  zo, det is weer efkes gelaeje, mer we gaon weer aan de gank.

  Ich höb 3 stents gekraege in mien hert, det waar in augustus, höb noe de revalidasie achter de rögk en kan weer röstig gaon wirke veur de eksposisie van december. Den zeen we eine ganse maondj te zeen in ut ECI gebouw in Remunj. Gae komptj toch auch kieke ? !  Bienao gans Artimosa duit mit !

  Lees meer >> | 323 keer bekeken